Onderhoud, reparatie, restauratie, bemiddeling & verkoop motorbanden


Najaars onderhoud / beurt.

Nu het najaar een feit is en de herfst weer van zich laat horen, is het weer de hoogste tijd om wat extra aandacht aan onze motor te schenken. Na alle heerlijke ritten van afgelopen seizoen staan we binnenkort weer voor de keuze:

Doorrijden of winterslaap?

Doorrijden:

Wanneer we gebruik blijven maken van onze trouwe tweewieler dienen we er wel voor te zorgen dat dit op een verantwoorde manier gebeurt. Water, gladheid en lage temperaturen liggen immers op de loer.

Laat uw motor in ieder geval op de volgende punten controleren:

- Banden ivm waterafvoer en grip door fris rubber (denk ook aan de bandenspanning).

- Remmen (blokken/schijven/remslangen).

- Remvloeistof vervangen. Deze heeft als vervelende eigenschap dat het vocht aantrekt                (hygroscopisch). Vocht is iets wat je niet in het remsysteem wilt hebben en richt veel schade      aan, tevens gaat het ten koste van de remkracht.

- Koelvloeistof: ook deze verliest haar werking en dus kan uw motorblok kapot vriezen.

- Brandstofsysteem. Voorzie uw motor van Forté 1 om zo uw brandstofsysteem schoon en in        top conditie te houden. Motor & Meer is dealer van Forté.

- Motorolie (iedere 6000km of ieder jaar). Zorg ervoor dat uw motor goed op temperatuur komt.    Dit om vochtvorming in de motor tegen te gaan.

- Laat alle bewegende delen smeren om zo oxidatie/roestvorming tegen te gaan.

- Uw accu, niks zo vervelend als met een lege accu te staan.

- Verlichting. Werkt alles nog naar behoren en hoe zichtbaar bent u? Is wellicht het laten              aanbrengen van dagrijverlichting een veilige optie?

Zichtbaarheid: denk eens na over hoe zichtbaar u en uw motor zijn.

  U kunt uw zichtbaarheid makkelijk vergroten door het laten aanbrengen van extra              verlichting en/of reflecterende stickers. Denk zeker ook aan de zichtbaarheid van uw        helm én kleding!


Winterslaap:

- Voorzie uw brandstof van een additief om de brandstofkwaliteit te stabiliseren zoals Forté 2.      Benzine heeft een (zeer) beperkte houdbaarheid! Motor & Meer is dealer van Forté. Benzine      trekt net als remolie vocht aan en daar loopt de motor (helaas) niet op.

- Laat uw carburateurs leeglopen: dit voorkomt gomvorming en dus problemen in het voorjaar.

- Nieuwe motorolie. Vervang de inmiddels vervuilde olie en maak een laatste rit waarbij de            motor nog eens goed warm wordt om zo alle vocht uit het blok te verdrijven. Tevens kan zo        Forté na het voltanken zich in het gehele systeem verdelen.

- Tank uw motortank helemaal vol om zo condens/vocht zo veel mogelijk te voorkomen.

- Voorzie uw motor van een druppellader om zo de accu in top conditie te houden. Het beste is    het om uw accu te ontkoppelen.

- Laat de koelvloeistof controleren op peil en beschermende werking tegen vorst.

- Remvloeistof vervangen. Deze heeft als vervelende eigenschap dat het vocht aantrekt                (hygroscopisch). Vocht is iets wat je niet in het remsysteem wilt hebben en richt veel schade      aan.

- Voorzie uw banden van 0.5bar extra bandenspanning om zo een “platte kant” te voorkomen.

- Last but not least….poets uw motor en een dun laagje WD-40 doet wonderen. Zorg ervoor dat vuil en vocht niet haar werk kan doen en ook corrosie buiten de deur blijft.Copyright © 2019 Motor & Meer