Motor & Meer

Onderhoud, reparatie, restauratie, banden en in/verkoop motoren


Banden service

Motor & Meer kan alle gangbare merken banden leveren en monteren.

De (de)montage van de band alsmede het uitbalanceren gebeurt in eigen huis. U kunt de velgen los aanleveren of ik (de)monteer de velg met band voor u.

Het belang van banden hoef ik niemand uit te leggen….of toch?

Aangezien de band het enige contact tussen motor en wegdek is, zijn goede motorbanden van levensbelang. Alleen met goede banden gaat u verantwoord op pad. Een band is goed wanneer deze geschikt is voor uw motor, de juiste maat heeft, over voldoende profiel beschikt en nog niet “over datum” is.

Op de wang van uw band staat een DOT nummer welke de productiedatum weergeeft. b.v. 1918 staat voor de 19e week in 2018. Zorg ervoor dat uw banden vanaf 5 jaar een extra inspectie ondergaan en uiterlijk na 10 jaar vervangen worden ondanks voldoende profiel. Na een leeftijd van 5 jaar begint het rubber van de band hard te worden (grip wordt minder) en kunnen er zelfs droogte scheurtjes ontstaan. Daarom is inspectie echt belangrijk. De wettelijk minimale profieldiepte bedraagt 1 mm maar in praktijk zijn de banden bij een restprofiel van 2 mm aan vervanging toe.

Uw banden zijn o.a. verantwoordelijk voor:

·      Grip (tractie)

·      Remweg

·      Waterafvoer

·      Comfort

Controleer voor iedere rit uw bandenspanning.Copyright © 2019 Motor & Meer

 
E-mailen
Bellen